lauantai 29. tammikuuta 2011

Vitriinisuklaata, kahvia ja kaksi vettä

Paikka: Valrhona Chocolate Shop, Kämp Galleria, Helsinki
Aika: ennen viittä, kiireettä ennen kuuden sulkemisaikaa
Kahvi: musta
Kahvini pyydän mustana, mutta tykösuklaan valitseminen sille on haastavaa. Kardemummakahvilla maustetut suklaaganachet katselevat minua anovasti säihkyvästä vitriinistään. Vai ehkä sittenkin pari piikkipalloa, joiden sisällä valkosuklaakuori pidättelee armanjakkia?
Punnitsen vaihtoehtoja kuin olisin kultasepänliikkeessä ostoksilla. Päädyn eri suklaamousseista ja karamellisoiduista hedelmistä kiehtovasti kerrostettuun pikku lasilliseen, jonka pinnalla on kultainen helmi.
Kahvi on viikon parasta. Suklaalasillinen on raikas tuulahdus trooppisilta Tyynenmeren saarilta.
Kun olemme nauttineet (ja maksaneet) ostoksemme ja vain jääneet pöytään juttelemaan, tarjoilija (myyjä) tulee keräämään astiamme pois ja kysyy, haluaisimmeko toiset lasilliset vettä. Kyllä, kiitos. Juuri tällaiset pienet asiat voivat tehdä hyvästä palvelusta täydellistä. Kustannukset ovat olemattomat, mutta asiakkaalle jää hyvä mieli.

2 kommenttia:

Maistuisiko kupponen?